Școala Postliceală Sanitară Slatina

,,Măsura succesului nostru va fi sănătatea individului, familiei și comunității !"

Month: May 2019

Oferta educațională 2019-2020 + Metodologie admitere 2019-2020

Dezbaterea “Educatia ne uneste”

Dezbaterea “Educația ne uneste” din cadrul Școlii Postliceale Sanitare Slatina, s-a desfășurat în data de 22.05.2019, participând un număr de 18 cadre didactice titulare. Dezbaterea a fost interactivă, dinamică.

10 elevi în practică la o clinică din Granada

10 elevi de la Școala Sanitară de Stat Slatina, în practică la o clinică din Granada

Luna aceasta, 10 elevi ai anului II, specializarea asistent medical generalist din cadrul Școlii Sanitare Slatina efectuează practica în Spania, la o clinică din Granada.  Specializarea în afara țării este realizată în cadrul programului Erasmus+.

Parteneriatul dintre școala sanitară de stat slătineană și o clinică spaniolă continuă și în acest an școlar, elevi români participând, grație unui program de pregătire derulat cu fonduri europene, la un stagiu de pregătire într-o clinică dezvoltată din punct de vedere al aparaturii medicale și care folosește tehnici moderne și inovative, care să-i ajute să se integreze mai ușor pe piața muncii. Astfel, în perioada 5 mai – 25 mai, 10 elevi ai Școlii Postliceale Sanitare Slatina,  specializarea asistent medical generalist, anul II, desfășoară un stagiu de practică la clinica LUQUELARA Los Tulipanes La Chana, din Granada, Spania.

 

Pe parcursul celor 3 săptămâni, participanții vor efectua stagiul în Reumatologie și nursing în reumatologie (36ore), Boli metabolice, de nutriție și nursing specific (36ore) și Nutriție și dietetică (18ore), totalizând un număr de 90 ore de stagiu clinic.

 

„Stagiile de pregătire practică europene au drept scop dezvoltarea principiilor și deprinderilor practice, necesare în profesia de asistent medical, contribuie la o bună corelare a competențelor elevilor cu cerințele angajatorilor și constituirea unui parteneriat consolidat între școala noastră și unitățile medicale din Europa.„, transmite unitatea de învățământ postliceal.

Școala Sanitară Postliceală Slatina a fost fondată în anul 1991 și școlarizează la cursuri de zi, fără taxă, asistenți medicali generaliști, de farmacie sau balneofizio- kinetoterapie și recuperare, iar cu taxă asistenți medicali generaliști și de farmacie. Pe parcursul celor 3 ani de studiu, cursanții au posibilitatea de a participa la stagii de formare profesională în țări ale Uniunii Europene, iar școala încheie partneriate și cu angajatori străini care doresc să încadreze în muncă viitorii absolvenți.

10 elevi ai anului II, specializarea asistent medical generalist, efectuează practica în Spania, totul prin programul Erasmus+

În perioada 05 mai – 25 mai 2019, 10 elevi de la specializarea asistent medical generalist anul II, de la Școala Postliceală Sanitară Slatina vor desfășura un stagiu de practică la clinica LUQUELARA Los Tulipanes La Chana, din Granada, Spania.

Pe parcursul celor 3 săptămâni, participanții vor efectua stagiul în clinica Los Tulipanes La Chana, stagiu ce este parte componentă a modulelor M33 Reumatologie și nursing în reumatologie (36ore), M37 Boli metabolice, de nutriție și nursing specific (36ore) și M38 Nutriție și dietetică (18ore), totalizând un număr de 90 ore de stagiu clinic.

Stagiile de pregătire practică europene au drept scop dezvoltarea principiilor și deprinderilor practice, necesare în profesia de asistent medical, contribuie la o bună corelare a competențelor elevilor cu cerințele angajatorilor și constituirea unui parteneriat consolidat între școala noastră și unitățile medicale din Europa.

Proiect CRED

Copyright& Sanitara Slatina